fbpx
Hihetetlenül jól indult a hetem, mert végre megjöttek a felsőfokú nyelvvizsgák eredményei, amire már nagyon vártunk. A tervek szerint az előző tanévben mentünk volna kis csoportommal C1-es komplex felsőfokú angol nyelvvizsgára, de a járványhelyzet miatt úgy éreztem, nem sikerült jól felkészülnünk. Így szeptembertől mindent beleadtunk gimnazista növendékeimmel, és egy nagy hajrában összegyűjtöttük tudásunkat és úgy döntöttünk, hogy októberben belevágunk.

Hihetetlenül jól indult a hetem, mert végre megjöttek a felsőfokú nyelvvizsgák eredményei, amire már nagyon vártunk.

A tervek szerint az előző tanévben mentünk volna kis csoportommal C1-es komplex felsőfokú angol nyelvvizsgára, de a járványhelyzet miatt úgy éreztem, nem sikerült jól felkészülnünk. Így szeptembertől mindent beleadtunk gimnazista növendékeimmel, és egy nagy hajrában összegyűjtöttük tudásunkat és úgy döntöttünk, hogy októberben belevágunk.

Milyen is egy nyelvvizsgára való felkészülés?

Vegyes.

felsofoku nyelvvizsga

Karolina Grabowska fotója a Pexels oldaláról

Néha az ember úgy érzi, hogy mindent tud, és felesleges még egy panaszlevelet megírni, amiben kifejti ékes angolsággal, magas szintű nyelvtannal, hogy miért szeretne kompenzációt a hoteltől.

Máskor pedig valahogy még az egyszerű jelen időt is összekeveri egy egyszerű kijelentő mondatban.

Mi készteti mégis az embert arra, hogy felsőfokú nyelvvizsgára menjen?

Butaságnak tűnik, pedig a legfontosabb kérdés ez: miért akarsz nyelvvizsgázni?

Sokféle válasz lehetséges:

  • a szüleim szeretnék, hogy letegyem
  • kell a továbbtanuláshoz
  • külföldön szeretnék tovább tanulni
  • szeretném megértetni magam az Angliában élő unokatestvéremmel
  • későbbi munkakeresésnél előnyt jelent

Ahhoz, hogy végig motiváltak legyünk, pontos célra van szükségünk. E nélkül hamar elbukunk, mert egy ilyen felkészülés nem két hét és nem éppen gyalog-galopp.

önmotiválás

Sok hirdetéssel találkozik az ember, amik nagyon kecsegtetőek, hiszen ki nem szeretne megtanulni egy idegen nyelvet csupán két hónap alatt? Biztosan el lehet érni egy szintet, de egy kisbaba sem két hónap alatt tanul meg beszélni. Hiszen mi is a tanulás? Minden elsajátítás, melynek eredményeképpen az ember olyan tudással rendelkezik, amivel korábban nem.

Én a hosszútávú tanulásban hiszek. Nem a ripsz-ropsz kampányszerű tanulás hozza a szép eredményeket.

Oké, de hogyan tudok kitartó lenni?

Ha megvan az ember miértje, akkor képes minden akadályt leküzdve menni a célja felé. Szóval a kulcs a megfelelő motiváció!

Egy sikeres nyelvvizsgában rengeteg gyakorlás, ezernyi megfogalmazott gondolat és sok órányi gondolkodás van benne megspékelve hatalmas motivációval.

sikerult

Ezt teljesítették most növendékeim, amihez szívből gratulálok nekik, és végtelenül büszke vagyok rájuk!